Creativitatea

Creativitatea nu este doar despre artă. Ea este o abilitate esențială pentru orice domeniu de activitate, de la marketing, la medicină, la tehnologie. Creativitatea ne permite să gândim în moduri noi și inovatoare, să găsim soluții la probleme complexe și să ne exprimăm în moduri unice. În marketing, creativitatea este esențială pentru a crea campanii care să iasă în evidență și să atingă publicul țintă. În medicină, creativitatea este necesară pentru a dezvolta noi tratamente și tehnologii medicale. În tehnologie, creativitatea este folosită pentru a crea noi produse și servicii care să schimbe lumea.

Creativitatea poate fi exersată și dezvoltată prin exerciții de gândire creativă. Aceste exerciții ne ajută să ne deschidem mintea la noi idei și să vedem lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Iată câteva exemple de tehnici de gândire creativă:
 • Brainstorming: Acest exercițiu ne ajută să generăm cât mai multe idei posibil, fără a ne judeca.
 • Gândire laterală: Acest exercițiu ne ajută să găsim soluții neconvenționale la probleme.
 • Metoda SCAMPER: Acest exercițiu ne ajută să modificăm, să înlocuim, să combinăm, să adaptăm, să eliminăm sau să inversam elementele unei situații pentru a găsi noi soluții.

Creativitatea este o abilitate esențială pentru a avea succes în orice domeniu al vieții.Este importantă pentru:

 • Inovație și adaptabilitateLumea se schimbă rapid, iar abilitatea de a genera idei noi și de a găsi soluții inovatoare la problemele complexe devine din ce în ce mai valoroasă. Creativitatea ne permite să ne adaptăm la noile situații și să găsim soluții eficiente.

 • Rezolvarea problemelor complexeProblemele globale precum schimbările climatice, sănătatea publică, sărăcia sau inegalitățile sociale necesită abordări creative și găsirea de soluții inovatoare. Creativitatea ne permite să găsim modalități neconvenționale de a aborda aceste provocări și de a găsi soluții eficiente.

 • Abilități umane uniceCu avansul tehnologic rapid, multe sarcini de rutină și repetitive pot fi automatizate. Cu toate acestea, abilitățile umane unice, cum ar fi gândirea creativă, imaginația și intuiția, rămân de neînlocuit. Creativitatea ne permite să adăugăm valoare prin perspectiva și abordările noastre unice asupra problemelor și oportunităților.

 • Dezvoltare personalăCreativitatea este un mijloc important de auto-exprimare și de dezvoltare personală. Ne permite să explorăm noi idei, să ne dezvoltăm imaginația, să ne descoperim și să ne exprimăm propriile noastre gânduri, sentimente și experiențe. Acest proces de auto-explorare și auto-cunoaștere poate contribui la dezvoltarea noastră personală și la îmbunătățirea calității vieții.Program

10 întâlniri săptămânale x 2 ore fiecare
Cost

100 RON / intâlinire


Înscrie-te la atelier

Trimite un mesaj cu numele tău și numărul de telefon.

Te vom contacta negreșit.

Cursul este interactiv și dinamic, iar tu vei avea ocazia să lucrezi în echipă,
folosind situații din viața de zi cu zi și cu soluții la probleme practice.


Invățăm despre:
 • Importanța creativității
 • Bariere în calea creativității
 • Cum să depășești barierele în calea creativității
 • Și (cel mai important) cum să devenim mai creativi în viața de zi cu zi
Ce vom conștientiza la finalul cursului:
 • o mai mare deschidere spre experiment, spre idei și lucruri noi
 • o mai mică teamă de greșeli: greșelile sunt o parte importantă a procesului creativ și cel mai important e sa începi sa ai idei cat mai multe, din ele vor apărea si ideile bune, care vor da rezultate
 • gândirea outside-the-box, neconvențională, dincolo de limitele soluțiilor tradiționale.

Și o să ne simțim foarte bine împreună!