Numele meu este Ina Ilie. Sunt pasionată de cunoastere, de cum să devenim mai fericiți, mai deștepți, mai buni. Cred că oamenii pot deveni mult mai mult decât cred ei sau pot la un moment dat, dacă își folosesc imaginația și putină autodisciplină. Adică dacă încep să creadă și să investească timp în ei. Totul începe de acolo.

Am doi copii, doi baieți, si timpul petrecut cu ei când erau mici a fost pentru mine timpul de gândire, time out, cum zicea tata, pauza de care aveam nevoie să ies din cercul vicios al lumii moderne, din cercul lui „nu am timp”și să pășesc în spațiul mult mai larg al lui „am nevoie de timp pentru mine și pentru noi”.

Și așa am pășit în afara timpului cu lesa scurtă, ținut strâns de alții, de joburi, de șefi, de frica rămânerii fără job, frica de a nu fi uneori de ajuns sau pe placul unuia sau uneia, frică să nu pot să fac ce vor alții, uneori, și am pășit în timpul meu. Cu alte frici, poate, dar sunt mai ale mele, și acum știu că dacă vreau, le pot controla, pentru că țin de mine. Și că ele toate, frici, curajuri, țin de mine, nu de alții ca înainte. M-am apucat de școli, sunt psihopedagog, am făcut un master în cognitive sciences, studiul creierului uman, și am pășit pe drumul meu.

Acum fac cursuri. Așa am început. Cursuri de gândire pentru școlari (un sistem numit CORT, conceput de Edward de Bono), cursuri care să îi ajute să aibă idei, să aibă inițiativă, să creadă în puterea propriei minți. Și, foarte important, să gândească situațiile practic.

Apoi am început să construiesc cursurile mele. Primul curs, Mind the Time, încearcă să recreeze în alții, în 3 ore, cauza ce a declanșat schimbarea în mine. Creierul nu a fost construit să ne încurce. Totul e aici să ne ajute, inclusiv biologia noastră. trebuie doar să știm ce e de folos, și să utilizăm des, și să înlăturăm ce nu ne e bun.

Al doilea curs, Cum Învață Cel Mai Bine Copiii, este modul meu de a începe ceea ce eu consider a fi cel mai necesar: să ajut copiii să crească la maxim, ajutând părinții să înțeleagă cum pot fi cel mai de folos. Ajutându-și copiii să crească, să înflorească, să se exprime creativ, să aibă încredere în ei. Să fie o generație plină de forță, idei și de încredere, capabilă să răstoarne munții.

Și acum lucrez la cursuri online, pentru a ajunge la cît mai mulți. Scopul meu este să predau cursuri în școlile pedagogice viitorilor dascăli. Și cursuri de gândire copiilor din școlile de stat. Și să îmi fac acea școală de gândire la care visa Constantin Noica, o școală la care să se predea idei, idei care vor schimba lumea.

Mind The Time este modul meu de a spune lumii că pun la dispoziție tot ce știu și tot ce învăț, să contribui la partea mea de bine în lume. Dar asta nu înseamnă că fac asta singură. Omul de lângă mine, Cosmin, e alături de mine și în asta. Prietenii mei buni, Mihaela,Mirela și toți ceilalți, pun și ei umărul. Voi toți, care ne citiți, ne căutați, veniți la cursuri, ne recomandați și vorbiți despre noi, și voi sunteți parte din Mind The Time.

Ce înseamnă, mai exact, Mind The Time?

Înseamnă o platformă de cursuri pentru adulți, copii, și părinți, campanie de introducerea cursurilor de gândire în școli, campanie de training pentru viitori și actuali educatori, fondarea primei școli de gândire pentru copiii și tinerii din România.

Bine ați venit în lumea mea, lumea în care, dacă începem să ne cunoaștem moștenirea, putem crește de la o zi la alta, până devenim tot ce am visat vreodată. Sper, cu drag, să ne intersectăm într-o zi, la un curs, la o școală, la un challenge, la o discuție, și să învățăm unii de la alții. Vă doresc o viață minunată într-o minte din ce în ce mai bine folosită!

X