ATELIER: COPILUL DIN INIMA

Atelier de 8 săptămâni de vindecare emoțională

In fiecare adult e luminita unui copil, copilul etern, ceva ce e mereu in devenire, niciodata terminat, si care cere atentie, grija si educatie. Asta e partea din personalitate care vrea sa se dezvolte si sa devina intreaga.”

Carl Jung

Sunt Ina Ilie, psihopedagog, cu un master în științele cognitive și o pasiune pentru a ajuta oamenii să ajungă la potențialul lor maxim și să fie cu adevărat împliniți.

Din lucrul meu direct cu oamenii am avut ocazia să înțeleg și să văd că în drumul spre o viață împlinită emoțiile joacă rolul principal.

Și tot din comunicarea față în față cu oamenii am mai înțeles că nimic nu este mai puternic și mai eficient în vindecarea emoțională decât lucrul cu părțile de suflet dureroase, rămase nedezvoltate, ascunse, ceea ce numim generic copilul interior. Sunt părți din noi rămase în urmă, la vârsta copilăriei mici, atunci când o nevoie importantă emoțională a fost neglijată, când ne-am simțit neiubiți, ignorați, neapărați, neimportanți, singuri. Iar pentru a vindeca acele părți trebuie să le aducem în față, la lumină, să le îmbrățișăm și să le oferim ce nu au primit de mult sau poate niciodata: acceptare, înțelegere, iubire, atenție, recunoaștere, importanță.

De aceea am pregatit un atelier de 8 saptamani de conectare si vindecare ale copilului nostru interior (in diferitele lui etape de dezvoltare).

Structura atelierului:

Săptămâna 1: Tehnici de a crește atenția la semnalele corpului, ne reconectăm la propriile emoții. Meditație ghidată de creștere a încrederii în sine (împuternicim Adultul din noi). Meditație ghidată de eliberare de durerea moștenită de la părinți.

Săptămâna 2 : Tehnici de mindfulness de gestionare a stresului și a emoțiilor puternice. Meditație ghidată pentru întâlnirea copilului interior. Exploram experientele din primul an de viata.

Săptămâna 3 : Exerciții de explorare și descoperire a credințelor limitative ale fiecăreia/ fiecăruia dintre noi. Care sunt principalele noastre strategii de apărare (care ne și blochează emoțiile). Ne conectam la primul copil interior si il ajutam sa se vindece.

Săptămâna 4: Cum gestionăm mânia și frica atunci când apar. Cum să devenim responsabili pentru propriile noastre emoții. Meditație ghidată de construirea unui sentiment de siguranță și pentru accesarea propriei intuiții. Explorare si meditatie ghidata pentru intalnirea copilului interior din perioada 1-3 ani.

Săptămâna 5: Meditație ghidată în care Adultul îl ajută pe Copil (partea noastră vulnerabilă) să iasă dintr-un episod dureros. Explorare si meditatie ghidata pentru vindecarea copilului interior din perioada 1-3 ani.

Săptămâna 6: Cum intervine copilul interior în relațiile noastre cele mai apropiate (de familie). Explorare prin exercitii si meditatie ghidata pentru intalnirea copilului interior. Perioada 3-6 ani.

Săptămâna 7: Modificarea credințelor limitative si rescrierea experientelor dureroase. Ne reevaluăm valorile personale și ne redescoperim punctele forte. Ne conectam la copilul din perioada 3-6 ani si il ajutam sa se vindece.

Săptămâna 8: Tehnici și moduri de accesare și de comunicare cu copiiii interiori in viața de zi cu zi și în situații puternic încărcate emoțional. Integrarea și acceptarea tuturor structurilor sinelui. Un plan în 5 pași de aplicat zilnic, pentru integrarea copiilor interiori și a întregului bagaj emoțional cu care ei vin.

Atelierul va avea maxim 15 participanți, se va ține joi seara, online, intre 18.00-21.00, pe Zoom.

Atelierul se desfasoara in perioada 3 martie 2022- 21 aprilie 2022.

Costul atelierului 100 RON/ ședință. Atelierul se poate plati integral la inceput (800 ron) sau la fiecare sedinta, inainte de inceperea acesteia.

X