ANTRENAMENT EMOTIONAL PENTRU EXAMEN

Un program de 9 intalniri lunare (17 octombrie 2022- iunie 2023) de 1h30 fiecare, online, grup de 6-12 persoane. Destinat elevilor de cls. a VIII-a.

Programul cuprinde tehnici, metode si strategii de gestionare a emotiilor puternice, de iesire din blocaje, de detensionare si scadere a nivelului general de stres. Programul include exercitii de respiratie, de vizualizare, exercitii de combatere a procrastinarii si strategii de invatare eficienta care sustin pregatirea la matematica si romana. Iata ce au spus dupa examen parintii copiilor care au participat la cele 9 luni de pregatire:

Despre acest program nu pot spune decat ca a ajutat-o cu adevarat. Nu am auzit-o niciodata sa spuna ca ii e frica de examen. Ca urmare si rezultatele au fost foarte bune. „

Mi se pare ca antrenamentul emotional merge mana in mana cu antrenamentul romana-mate. E o varianta de milioane si ar fi bine sa ajunga la urechile cat mai multor parinti si copii aflati in prag de examen. Multumim Inei pentru responsabilitatea si grija manifestata in acest an pentru aceasta grupa de copii.”

Imi amintesc ca la un moment dat veneam cu temerile mele si fiica-mea imi spunea: Nu-i bine cum procedezi cu mine, Ina mi-a spus asa…si.. asa si asa… a fost un ajutor pentru ea, reamintire a ce ii spunea Ina, dar si pentru mine . Aveam nevoie de cineva obiectiv care sa ne insoteasca pe drumul acesta. Aceste intalniri au fost la fix… A invatat sa gestioneze emotiile sub cheia succesului in viata. „

Eu am fost crescuta crezand ca tensiunea unui examen, presiunea asupra copiilor in preajma lui sunt lucruri normale, care ii motiveaza pe copii. Ca nu au cum sa afecteze rezultatul examenului daca esti pregatit bine. Dar realitatea mi-a aratat altceva. Am vazut cum copii extrem de bine pregatiti se pierd din cauza presiunii prea mari, cum gresesc la lucruri marunte si se blocheaza fix cand au mai mare nevoie de calm si luciditate. Pentru ca, din pacate, la scoala se predau doar matematica si romana, dar nu si ce sa faci atunci cand te simti coplesit sau te blochezi din teama de esec. Ori a invata aceste deprinderi ajuta enorm la un examen pentru care ai doar o singura incercare, cum e cel de capacitate, deci presiunea e enorma, dar ajuta si apoi in viata, in toate momentele importante.

Programul in 9 luni este gandit in asa fel incat sa ofere atat instrumentele prin care copiii sa isi gestioneze mai bine emotiile in momentele cu mare presiune, precum examenul, dar le da si timp sa le aplice pana cand ele devin cu adevarat eficiente. Spre exemplu, cu totii stim ca anumite exercitii de respiratie ne calmeaza, dar e nevoie de perseverenta si practica pentru ca ele sa devina un instrument folositor fix cand avem nevoie, sa devina un obicei care sa fie folosit automat atunci cand e mai mare nevoie.

Prin intermediul unui grup de whatsup copiii primesc exercitiile ce urmeaza a fi repetate, materiale suplimentare si sunt intrebati, invitati si motivati sa isi faca exercitiile zilnic. La inceputul fiecarei ore sunt discutate problemele cele mai presante (anxietate, posibilile situatii intimidate sau posibile blocaje), se dau solutii si se recapituleaza ce a fost eficient pentru fiecare pana in acel moment.

Costul unei sedinte lunare este de 150 ron, pentru inscrieri mergeti la Calendar Evenimente si dati clic pe butonul MA INSCRIU LA CURS sau trimiteti mail la mindthetimero@gmail.com

X