Copilul din inimă

Atelier de 8 săptămâni de vindecare emoțională

Cum pot să fiu real fără să arunc o umbră? Și întunecatul ține de totalitatea mea și, devenind conștient de umbra mea, îmi recapăt și amintirea că sunt un om ca toți ceilalți.” C.G. Jung

Sunt Ina Ilie, psihopedagog, cu un master în științele cognitive și o pasiune pentru a ajuta oamenii să ajungă la potențialul lor maxim și să fie cu adevărat împliniți.

Din lucrul meu direct cu oamenii am avut ocazia să înțeleg și să văd că în drumul spre o viață împlinită emoțiile joacă rolul principal.

Și tot din comunicarea față în față cu oamenii am mai înțeles că nimic nu este mai puternic și mai eficient în vindecarea emoțională decât lucrul cu părțile de suflet dureroase, rămase nedezvoltate, ascunse, ceea ce numim generic copilul interior. Sunt părți din noi rămase în urmă, la vârsta copilăriei mici, atunci când o nevoie importantă emoțională a fost neglijată, când ne-am simțit neiubiți, ignorați, neapărați, neimportanți, singuri. Iar pentru a vindeca acele părți trebuie să le aducem în față, la lumină, să le îmbrățișăm și să le oferim ce nu au primit de mult sau poate niciodata: acceptare, înțelegere, iubire, atenție, recunoaștere, importanță.

De aceea am pregatit un atelier de 8 saptamani de conectare si vindecare ale copilului nostru interior (in diferitele lui etape de dezvoltare).

Structura atelierului:

Săptămâna 1: Tehnici de a crește atenția la semnalele corpului, ne reconectăm la propriile emoții. Meditație ghidată de creștere a încrederii în sine (împuternicim Adultul din noi).

Săptămâna 2 : Tehnici de mindfulness de gestionare a stresului și a emoțiilor puternice. Meditație ghidată de eliberare de durerea moștenită de la părinți.

Săptămâna 3 : Exerciții de explorare și descoperire a credințelor limitative ale fiecăreia/ fiecăruia dintre noi. Care sunt principalele noastre strategii de apărare (care ne și blochează emoțiile). Meditație ghidată pentru întâlnirea copilului interior. Exploram experientele din primul an de viata.

Săptămâna 4: Cum gestionăm mânia și frica atunci când apar. Cum să devenim responsabili pentru propriile noastre emoții. Meditație ghidată de construirea unui sentiment de siguranță și pentru accesarea propriei intuiții. Explorare si meditatie ghidata pentru intalnirea copilului interior. Perioada 1-3 ani.

Săptămâna 5: Întărim legătura dintre Adultul din noi și Copilul interior. Meditație ghidată în care Adultul îl ajută pe Copil (partea noastră vulnerabilă) să iasă dintr-un episod dureros. Explorare si meditatie ghidata pentru intalnirea copilului interior. Perioada 3-6 ani.

Săptămâna 6: Tehnici și moduri de accesare și de comunicare cu Copilul interior in viața de zi cu zi și în situații puternic încărcate emoțional. Cum intervine copilul interior în relațiile noastre cele mai apropiate (de familie). Explorare si meditatie ghidata pentru intalnirea copilului interior. Perioada 6-12 ani.

Săptămâna 7: Cum descoperim și creștem partea luminoasă din Copilul interior. Modificarea credințelor limitative si rescrierea experientelor dureroase. Ne reevaluăm valorile personale și ne redescoperim punctele forte.

Săptămâna 8: Integrarea și acceptarea tuturor structurilor sinelui. Meditație ghidată pentru creșterea încrederii în propriile forțe și a compasiunii față de propria persoană. Un plan în 5 pași de aplicat zilnic, pentru integrarea Copilului interior și a întregului bagaj emoțional cu care el vine.

Fiecare atelier față în față va avea maxim 7 participanți, se va ține seara (o grupă marțea, începând cu 5 octombrie, una miercurea, începând cu 6 octombrie) între orele 18.00-21.00, în Bucuresti, zona Piața Universității.

Atelierul care se ține online va avea maxim 12 participanți și se va ține joia de la 18.00-21.00.

Costul atelierului 100 RON/ ședință.

Atelierul începe în data de:

Grupa 1(față în față) : 5 octombrie

Grupa 2 (față în față) : 6 octombrie

Grupa 3 (online) : 7 octombrie

Pentru siguranța tuturor participanților, la atelierele față în față participarea se face cu dovada vaccinării anti Covid 19 sau cu dovada unui test negativ efectuat în ultimele 48 de ore (la fiecare ședință).

Atelierul online se va face prin intermediul platformei Zoom.

Cursuri online

Atunci când fac cursuri față în față, mă adresez unui număr de 15-20, maxim 30 de oameni (ca să și pot să ascult ce au de spus, și să pun umărul la rezolvarea problemelor cu care au venit).

Dar cursurile online îmi permit să mă adresez mult mai multor oameni în același timp, inclusiv celor care nu pot ajunge la cursuri. În plus, cei care achiziționează un curs online pot să asculte informația de mai multe ori, când au chef, timp și stare.

De aceea am creat două cursuri online (și alte câteva sunt în lucru).

„CUM SĂ ÎNVEȚI PENTRU EXAMEN” este un curs care ajută copiii (sprijiniți de părinți), tinerii, studenții și adulții să se pregătească mai bine, mai eficient pentru examene, evaluări și testările pe care le vor întâlni în diferite etape ale vieții lor profesionale.

Cursul conține strategii eficiente de învățare, tehnici de memorare și de antrenare a memoriei de lucru, tehnici de control al emoțiilor în ziua examenului și strategii de abordare a subiectelor de pe foaia de examen.

În sprijinul celor care vor să învețe mai eficient am pregătit și un minicurs gratuit, pe care îl găsiți pe pagina:

https://examen.ro

Al doilea curs pe care l-am făcut a plecat de la întrebarea: cum să ne ajutăm copiii să își aleagă drumul în viață care să îi împlinească, să poată fi în același timp și fericiți, și plini de succes în domeniul lor? Cum să ne ajutăm copiii să-și găsească vocația?

Din răspunsurile la aceste întrebări s-a născut cursul „DECOPERĂ VOCAȚIA COPILULUI TĂU!”, care poate fi găsit pe

 https://vocatie.ro

Cursuri offline

Știința Relaxării

Un atelier de două zile careaduce o importanta conștientizare a modului în care funcționează biologia noastră, cu ambele răspunsuri pe care un om le are la dispoziție, cel de stres și cel de relaxare.

Atelierul aduce explicații logice, științifice și relevante despre importanța cunoașterii și folosirii conștiente a unor structuri precum nervul vag, și despre beneficiile accesării mai frecvente, în lumea modernă, a sistemului nervos parasimpatic și a a răspunsului de relaxare.

Atelierul vine, pe parcursul celor două zile, cu soluții clare, structurate atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, de întrerupere a răspunsului de stres și de promovare a relaxării organismului.

Atelier de gândire inovativă

Atelierul cuprinde 10 ore de exerciții de exersarea gândirii practice și creative, împărțite în 5 zile de atelier, o zi/săptămână. Fiecare zi de atelier cuprinde 1 oră de exerciții de lărgirea perspectivei gândirii + 1 oră de exercitii de gândire creativă, laterală. Atelierul se bazează pe programul CORT, conceput de Eduard de Bono, creatorul celor Șase pălării gânditoare și a conceptului de gândire laterală.

CUM ÎNVAȚĂ CEL MAI BINE COPIII

Acest atelier a fost conceput în același timp si ca un cadru general, dar și cu elemente practice, strategii și metode, care să-i ajute pe părinți să stimuleze dorința de învățare a copiilor.

Cursul cuprinde sistemul MAST (Mediu, Atitudine, Strategii, Timp) și  este împărțit în 4 secțiuni:

1. M (Mediul) – oferă metode de a crea un mediu de învățare propice învățării,

2. A (Atitudine) – exemple și exerciții prin care învățăm sî distingem între cele două mari tipuri de mentalități: mentalitatea rigidă și mentalitatea flexibilă,

3. S (Strategii și Soluții) – conține câteva strategii de bază care ajută copilul să înceapă o sarcină aparent imposibilă, să studieze o materie considerată neplăcută sau grea, sau să iasă din stări de apatie, plictiseală sau anxietate,

4. T (Timp și Timing) Fiecare copil are un bioritm, și există momente optime ale învățării. Aici vorbim despre când îi presăm și când îi lăsăm în ritmul lor, când și în ce ritm au nevoie de pauze, și de ce e absolut necesar să avem răbdare ca anumite procese și adaptări să aibă loc. 

Durată atelier: 2h 30 min

X